Autobild 2024 Sommerdæk Test Finale: De bedste dæk er dem, der holder længst

Og her har vi finalen i den store test af 55 dæk, som Auto Bild som sædvanlig indledte med en test af bremselængden i vådt og tørt føre. I år blev den populære størrelse 205/55 R16 testet, som vi beskrev i den forrige artikel. Denne størrelse passer til VW Golf, blandt mange andre biler i denne klasse.

Fra dette udvalg gik 20 dæk videre til finalen og blev testet meget grundigt og omfattende. Som altid viste det sig, at bremselængdetesten ikke afgør den endelige placering, men den kan give en relativt pålidelig indikator for dækkets kvalitet, fordi de endelige resultater var meget tætte – 4 dæk fik en “eksemplarisk” vurdering, yderligere 12 fik en “god” vurdering og 4 en “tilfredsstillende” vurdering. Det dæk, der klarede sig dårligst, var det betinget anbefalede Vredestein Ultrac-dæk på grund af dets meget dårlige levetid – ifølge Auto Bilds målinger holder det kun 15.400 km, mens det Goodyear-dæk, der klarer sig bedst, kan holde næsten tre gange så langt.

Goodyear Efficientgrip Performance 2

Overordnet set havde de fleste dæk dog en kortere levetid – især de billigere, på trods af at et af de vurderede parametre er levetiden sammenlignet med prisen, hvilket til dels burde favorisere de billigere dæk. Problemer med levetiden forværrede placeringen for Falken, Hankook og Toyo, som ellers hører til blandt de bedste under våde og tørre forhold. Det samme skete for Pirelli og Nexen, som endte i bunden af startfeltet – Nexen holder kun 19.450 km, og Pirelli 24.900 km, men de er blandt de dyrere dæk i testen.

Med hensyn til køreegenskaber klarede Maxxis Premitra HP5 sig dårligst i vådt føre på grund af håndtering og sikkerhed, og Uniroyal Rainsport 5 klarede sig også dårligt i tørt føre på grund af håndtering. Paradoksalt nok kompenserer Dunlop Sport BluResponse med sin lange levetid, selv om dækket klarer sig relativt dårligt i vådt føre.

Nogle mangler i vådt føre blev dog også fundet hos Goodyear Efficient Grip Performance 2, der lå på 4. pladsen, og som fik en “Eco master”-bedømmelse, der fuldt ud anerkender den førnævnte lange levetid. Alligevel er det ikke valget for dem, der prioriterer køreegenskaber frem for alt. Dette understreger nødvendigheden af at evaluere tests i henhold til ens behov, hvilket vores komparator hjælper med, så du ikke kun kan sammenligne køreegenskaber, men også den aktuelle pris, inklusive specialtilbud.

De fulde resultater kan findes her

Den originale bremsetest her ->